Durablelodge

Huis Kopen op Cyprus

De ideale bestemming voor een tweede huis

De azuurblauwe zee, witte stranden en het heerlijke weer maakt Cyprus de ideale zon- zee- strandbestemming. Het Grieks- Turkse eiland ligt op een unieke locatie in het Middellandse zeegebied. Door invloeden vanuit Europa, Azië en Afrika heeft het eiland een indrukwekkende geschiedenis die tot 10.000 jaar terug gaat. Dat is terug te zien in prachtige oude (haven)stadjes  waar overal archeologische restanten te bewonderen zijn. De bestemming is erg populair onder toeristen van over de hele wereld. Mede hierdoor is Cyprus ook erg in trek onder mensen die een tweede huis willen kopen in het buitenland. In dit artikel nemen we je mee in alle voordelen van een huis kopen op Cyprus.

De voordelen van een huis kopen op Cyprus

Geografisch gezien behoort Cyprus tot Azië. Echter is het eiland sinds 2004 lid van de Europese Unie. Er wordt dus met de Euro betaald en er geldt Europese regelgeving. Sinds het eiland tot de EU is toegetreden, is de vraag naar vakantiewoningen erg gestegen. In 2021 was ruim één derde van de totale verkoop van onroerend goed op Cyprus verkocht aan buitenlandse kopers. Onder andere de sterke belangstelling van buitenlandse kopers zorgde voor herstel van de huizenmarkt na de crisis op het eiland in 2013. De huizenmarkt is momenteel erg stabiel en naar verwachting blijft dat ook zo. In 2019 steeg de verkoop van onroerend goed in Cyprus met ruim 12% ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarnaast blijft de economie van het eiland sterk doorgroeien. In het eerste kwartaal van 2021 noteerde de Cypriotische economie een groei van 2%. Die stijging was de hoogste kwartaalstijging van de hele Eurozone, waar de gemiddelde groei per kwartaal slechts 0,6% was.


Ondanks dat de economie sterk groeit, blijven de prijzen op het eiland laag. Mede om die reden is het idyllische eiland een populaire bestemming onder toeristen. De horecaprijzen zijn ruim 20% lager dan in Nederland en ook boodschappen en accommodaties zijn goedkoper. Daarentegen is de levensstandaard niet veel lager dan in ons kikkerlandje. De huizenprijzen liggen een stuk lager in Cyprus in vergelijking met andere Europese landen. Zo heeft u al een villa met drie slaapkamers en een zwembad in Paphos voor rond de €220.000.

Cyprus is een erg veilig land, met weinig criminaliteit. Dat maakt het een perfect vakantieoord voor gezinnen, stellen en soloreizigers. Volgens Nederland Wereldwijd heeft Cyprus groen reisadvies. Dat houdt in dat de veiligheidsrisico’s in Cyprus vergelijkbaar zijn met wat we in Nederland gewend zijn. Criminaliteit onder toeristen komt slechts in lage mate voor. Vaak in de vorm van zakkenrollers, zoals op vele andere toeristische bestemmingen wereldwijd.
Wanneer u als buitenlander een huis koopt op Cyprus, komen daar een aantal financiële voordelen bij kijken. Zo hoeft u geen eigenwoningforfait te betalen over uw huis op Cyprus. Daarnaast genieten buitenlandse huiseigenaren op Cyprus van volledige eigendomsrechten zonder erfbelasting te hoeven betalen.
Het klimaat op Cyprus is alles waar wij in Nederland van dromen. Met ruim 320 zonnige dagen per jaar en een zomer van mei tot december, is mooi weer bijna het hele jaar door gegarandeerd. ’s Zomers ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 27 C° en 38 C°. Dit maakt het eiland een zon zekere bestemming voor toeristen. Daarnaast is er genoeg ruimte om van het prachtige klimaat te genieten. Cyprus heeft een kustlijn van bijna 650 kilometer, rijk aan prachtige stranden. Veel van deze stranden hebben een ‘Blue Flag’ certificaat. Deze organisatie erkent de milieukwaliteit en waterzuiverheid van badplaatsen. Hiermee behoren de Cypriotische stranden tot de schoonste van heel Europa. De winters op Cyprus zijn zacht en kort. Dit seizoen duurt maar van december tot februari. De gemiddelde temperatuur ligt dan overdag rond de 18 C°. Hoog in de bergen wil het nog wel eens sneeuwen in de winter. Dit zorgt voor een uniek beeld van het landschap tijdens deze tijd van het jaar.
Omdat Cyprus een relatief kleine bevolking heeft met slechts 1,2 miljoen inwoners, is de milieuvervuiling laag. Daarbij zijn er op het eiland geen grote industriële ondernemingen die het milieu vervuilen. De Cypriotische overheid zet zich actief in om het eiland zo duurzaam en groen mogelijk te houden. Omdat er weinig vervuiling is, is de luchtkwaliteit op Cyprus erg goed.
Cyprus heeft een unieke geografische locatie. Het ligt namelijk op het kruispunt van drie continenten: Afrika, Azië en Europa. Het behoort dus tot de EU, maar het eiland is opgesplitst in twee delen. Het Noordelijke deel behoort tot Turkije en het Zuidelijke deel tot Griekenland. Dit maakt Cyprus tot een culturele mengelmoes, waar de meerderheid Grieks en Turks spreekt. Gelukkig wordt de Engelse taal ook ruim gesproken op het eiland. In zowel het Griekse- als Turkse deel liggen internationale vliegvelden. Omdat Cyprus tussen drie continenten in ligt, is het centraal gelegen voor heel veel landen. Dat maakt het voor toeristen van over de hele wereld een makkelijke bestemming om te bereiken. Vanuit Europa is de vlucht naar Cyprus nooit langer dan zes uur en er is nauwelijks tijdsverschil.

Mogelijkheden huis kopen Cyprus

Nu u inzicht heeft in alle voordelen van het kopen van een huis op Cyprus, nemen we u graag mee in de mogelijkheden die er zijn. Een huis kopen op Cyprus is sowieso een interessante investering, maar het is handig om van tevoren te bedenken welke kant u uiteindelijk op wil. Wij maken onderscheid in drie verschillende soorten vastgoed op Cyprus:

1. Een woonhuis

Huis Kopen Cyprus

Van appartementen en villa’s tot authentieke woningen in rustige dorpjes, moderne huizen in steden en bungalows in de bergen; er is veel keuze op Cyprus. Daarin heeft u ook nog de keuze om een huis over te nemen en deze volledig naar uw eigen smaak te renoveren, of een nieuwbouw woning aan te schaffen.

2. Een vakantiehuis

Mykonos project cyprus block a b c
In dit geval schaft u een woning aan die specifiek gericht is op recreatief gebruik. Op Cyprus is dit de populairste keuze, omdat het een zon- zee en strand vakantiebestemming is voor de meeste toeristen. Vooral vakantiehuizen met zwembad of aan de kust zijn erg in trek op Cyprus onder toeristen.

3. Een investering

Panorama Project Cyprus
Wil u een huis kopen op Cyprus dat niet slechts voor eigen gebruik is, dan kunt u investeren in een woning op het eiland om enkel te verhuren. Op die manier kunt u geweldig rendement behalen.

Een huis kopen op Cyprus in het kort

Of u nu op zoek  ent naar een woning voor eigen gebruik, verhuur of beide, Cyprus is hiervoor de perfecte locatie. Bijna het hele jaar door is het prachtig weer, waar u heerlijk van kan genieten op de mooiste en schoonste stranden van Europa. Daarnaast levert een tweede huis kopen op Cyprus verschillende financiële voordelen op. Met het oog op de stijgende- economie en toeristensector, is een huis kopen op Cyprus een hele slimme investering. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Huizen te koop op Cyprus

Riverside project
11
Cyprus Long Beach District
62
m2
1
Badkamers
1
Slaapkamers
Te koop

£ 71,500
Quick View
Four Seasons Life Two
12
Boğaz district Cyprus
75
m2
1
Badkamers
2
Slaapkamers
Te koop

£ 159,000
Quick View
Riverside project
12
Cyprus Long Beach District
115
m2
1
Badkamers
1
Slaapkamers
Te koop

£ 150,000
Quick View
Riverside project
12
Cyprus Long Beach District
N/A
1
Badkamers
N/A
Slaapkamers
Te koop

£ 51,000
Quick View
Riverside project
12
Cyprus Long Beach District
76
m2
1
Badkamers
2
Slaapkamers
Te koop

£ 86,000
Quick View
Four Seasons Life Two
9
Boğaz district Cyprus
36
m2
1
Badkamers
N/A
Slaapkamers
Te koop

£ 66,500
Quick View
Bezichtigen?

Wij betalen je verblijf 
en regelen verder alles.

en_USEnglish

Brochure aanvragen?

Vraag geheel vrijblijvend de brochure aan. Nog meer vragen? Laat het ons weten, wij helpen u graag!